Kortreist vintereventyr

Vakker himmel uten lysstøy.

Det er ingen grunn til å sette vekk campingvogna eller bobilen selv om nettene blir lange og kulda setter inn. Stadig flere oppdager vintercampingens gleder, og hos oss er det kort vei til vintereventyret.

Mange av våre bobiler og campingvogner er tilpasset vinterbruk, og det er stadig flere plasser som tar imot gjester også vinterstid. Her er noen av våre favoritter.

Rett i nabolaget

Budor ligger som kjent bare en kort kjøretur fra Basthjørnet, og omtales som inngangsporten til Hedmarksvidda, og kan by på både gjestegård og alle mulige naturherligheter. Stedet skryter blant annet av langrenn i Norges fineste skiløyper, og har også et flott og familievennlig skianlegg, som det hevdes er et «paradis for slalåm, snowboard og kjelkeaking». Midt i dette vinterparadiset ligger Budor Caravan, en sørvendt campingplass med moderne serviceanlegg, helårsleie og mulighet for spikertelt. Caravanplassen melder at de for tiden har flere ledige plasser.

I de olympiske trakter

OL-løypene og bakkene fra 1994 er heller ikke lange veien unna. Sjusjøtunet Caravansenter har for eksempel 300 caravanplasser for helårscamping med strømstyring og mulighet for spikertelt midt i hjertet av Sjusjøen. Caravanplassen har to serviceanlegg med toaletter, dusj, sauna, vaskemaskin, tørketrommel og tørkerom, og anbefales på det varmeste av våre venner Rune og Benthe Evensen fra Brumunddal.

Lillehammer Turistsenter Camping er et annet sted som tilbyr vintercamping sentralt i Lillehammer. De forteller at milevis med skiløyper og noen av landets beste alpinbakker. Hafjell og Sjusjøen ligger 20 minutter fra campingplassen. Kvitfjell når du på 40 minutter. For deg som ikke ønsker å bruke all din tid med ski på beina, har Lillehammer sentrum mye å by på både for de kulturinteresserte og de som liker å spise og drikke godt. Lillehammer Turistsenter passer for både campingvogn og bobil.

I Trysil-Knut sin verden

Trysil er et eldorado for vinterturisme, og det er full fart både i bakker, løyper og utesteder fra første snøfall til sesongen avsluttes med berømte Tyrismellen i slutten av april. Området har flere gode plasser for vintercaravanistene. Fulufjellet camping, for eksempel, ligger rett ved skitrekket, og tilbyr både spikertelt, platting og strømstyring. Fulufjellet Alpinsenter er et intimt og familievennlig anlegg, som kan by på ni nedfarter i alle vanskelighetsgrader, en av landets lengste kjelkebakker, og kan også tilby snøscooterutleie og guidede scooterturer.

Sæteråsen Hytter & Camping er en annen favoritt i området. Sæteråsen ligger 10 km sør for Trysil sentrum, rett ovenfor Trysil flyplass. Foruten skigleder av alle slag har campingplassen egen peisestue og grillplass, og tilbyr plasser for både campingvogn og bobil.

Et annet rimelig alternativ er Trysilelva Camping, som ligger i gangavstand til sentrum, og har egen skibuss til alpinbakken om vinteren.

På den andre siden av grensa

Litt lenger unna, på den andre siden av grensen, finnes flere utmerkede alternativer for vinterglade campingentusiaster. En times kjøretur fra Nybergsund finner du for eksempel Kläppens Camping, som ligger i Sälens fjellverden, og med gangavstand til alpinanlegget. Skiløypene krysser campingplassen, og snøscooterveiene er rett i nærheten. Anlegget har et flott servicehus, og tillater spikertelt på inntil 10 kvadratmeter.

Enda nærmere grensa ligger Stöten Camping, med kort avstand til både løyper og bakker, og med alle tenkelige fasiliteter: «Om vintern gäller finaste skidåkningen utför, härligaste längdturen i skogen eller på fjället och absolut bästa skoterturen på fjällen som omgärdar Stöten camping.»

Dette innlegget ble publisert i . Bookmark denne siden.