Hva med en nordlyssafari i vinter?

Nordlyssafari er populært som aldri før, og mange hoteller nord for polarsirkelen melder om fullt belegg og vel så det i hele vintersesongen. Men for oss med campingvogn eller bobil er dette selvsagt ikke noe problem. Nordlysperlene er bare et par, tre dagsreiser unna, og flere steder er godt tilrettelagt for caravangleder. Her er noen av våre favoritter.

Det hender jo at nordlyset – Aurora Borealis – kryper helt ned til våre breddegrader og enda lenger sør. Men det er mye større sannsynlighet for å oppleve den store himmelforestillingen i nordlige strøk av Norge eller Sverige. Der er den også på det mest spektakulære, og mange steder på begge sider av grensen lever godt av nordlysturisme.

Nordlys i Nordens Paris

Tromsø regnes av mange som selve nordlyshovedstaden i Norge. Det er derfor ikke overraskende at Destination Tromso har adskillig informasjon om det mektig populære naturfenomenet på sine hjemmesider. Byen, som også er blitt kjent som «Nordens Paris» har selvsagt også masse annet spennende å by på, og er vel verdt de snaue 20 timene det tar å kjøre fra Elverum. Da går naturligvis turen gjennom de endeløse svenske skogene langs E45. Den nesten overjordisk vakre kystriksvegen langs Helgelandskysten kan du heller vente med til en sommertur.

Store avstander

I Nord-Norge er naturopplevelsene mange og avstandene store. Det er ikke mange campingplasser i umiddelbar nærhet av Tromsø, men Tromsø lodge & camping ligger bare et steinkast fra Tromsø, og tilbyr 54 oppstillingsplasser med strøm og gratis trådløst nett tilgjengelig. Plassen er vinteråpen, med et nytt servicebygg med dusj, toalett, kjøkken og badstue like i nærheten.

En del lenger unna, og midt mellom Polarbadet og Polar Zoo, ligger Bardu camping. Denne helårsplassen har 60 oppstillingsplasser for bobil og campingvogn med strømtilkobling, og kan i tillegg til nordlysopplevelser by på hoppbakke, slalombakke og skiarena.

Best i Sverige

Svenskene hevder ubeskjedent at bortsett far Alaska er Lapland i Sverige det beste sted i verden for å beskue nordlyset, og berømte Aurora Sky Station i Abisko tiltrekker seg turister fra hele verden. Den uanselige grenda Abisko ligger en drøy times kjøretur fra malmbyen Kiruna langs E10, og bare fire mil fra riksgrensa på Bjørnfjell. Du må regne med å bruke 17 – 18 timer på kjøreturen opp til stedet ved bredden av den vakre innsjøen Torneträsk. Her kan du for eksempel overnatte på Björklidens camping, som har 100 plasser og et serviceanlegg med toaletter, dusj og vaskerom.  Det er heller ikke langt opp til riksgrensen på Bjørnfjell, der du finner et av de to anleggene til Camping Lapland Resorts.

Dette innlegget ble publisert i . Bookmark denne siden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *