– Innlandets største caravanforhandler

– Innlandets største caravanforhandler

En epoke er over: Odd Berntsen blir pensjonist

Lørdag 4. januar er en epoke ved veis ende, og pensjonisttilværelsen venter for mannen som har vært servicesjef hos Elverum Caravansenter siden starten.

– Vi skal ha caravanmesse her første helgen i januar, og da har jeg sagt at jeg blir med til og med lørdag. Da er det nøyaktig 10 år siden jeg begynte som servicesjef hos det som da het Ringstad Caravan, og da synes jeg det er på tide å gi seg, sier Odd.

Flotte og innholdsrike år

Det er en blid og sprek mann på 67 og noen måneder som snart runder av sin yrkesaktive karriere. Han har gått nesten et halvt år på overtid for å kunne feire 10 år på sin siste stopp i arbeidslivet.

– Da jeg begynte her 5. januar 2010, sa jeg at jeg skulle bli i 10 år, og nå nærmer den dagen seg styggfort, ler nestenpensjonisten.

– Det har vært noen flotte og innholdsrike år, og spesielt etter at Morten (Bekkevoll) overtok i 2014 har vi hatt en eventyrlig vekst. Det har vært travle dager, sier Odd, som gjerne er på jobb ved seks, syvtiden om morgenen.

. Jeg liker å få gjort unna så mye papirarbeid som mulig før de andre kommer på jobb.

Familien i nærheten

Odd Berntsen kom til verden en vakker sommerdag i 1952. Lille Odd var bare tre uker gammel da familien flyttet til Kjellmyra. Der bodde de til guttungen var ni år gammel, og mor, far og fem barn flyttet tilbake til et Leiret, som omsider var bygget helt opp igjen etter bombingen i april 1940.

I dag bor Odd Berntsen i Heradsbygda, og han kunne aldri i verden tenke seg å slå seg ned noe annet sted. Han er hjemmekjær som få og glad i byen sin. Dessuten har han nesten hele familien i nærheten.

– Jeg har ei søster som bor på Raufoss. Vi fire andre søsknene bor toppen fire kilometer fra hverandre.

Odd har to barn og fire barnebarn, og det er bare to kilometer til den som bor lengst unna.

Imponerende historie

Odd Berntsen har en imponerende historie i campingbransjen. Etter seks, syv år på plastfabrikk i yngre dager, begynte han hos Bjølseth Caravan på Jømna 5. mai 1980. Der gikk han gradene, og ble etter hvert avdelingsleder på monteringa. Der ble han helt til campingvognprodusenten gikk konkurs i 2006.

– Da startet fem av oss tidligere ansatte selskapet TBA, som var en forkortelse for tidligere Bjølseth-ansatte. Vi produserte sammenleggbare hytter, men med høye kostnader og liten inntjening stoppet det seg selv etter hvert. Så da Tore Willy ringte fra Ringstad Caravan og ville ha meg dit, så brukte jeg ikke lang tid på å takke ja.

Odd Berntsen er ingen aktiv caravanist, men han har vært det. Han hadde nemlig en flott campingvogn, selvsagt av typen Bjølseth, som ble mye brukt helt til tre bikkjer og to tenåringer slo seg vrange.

– Plutselig var det andre ting som var mer stas enn å være med mor og far på campingtur, og da var den epoken slutt. Vi solgte vogna og kjøpte hytte i Trysil i stedet. For noen år siden kom vi over ei hytte i Søre Osen, og siden det er mye nærmere Elverum, solgte vi den gamle og kjøpte denne i stedet. Så nå er det for lengst slutt på campingturer og det er hytteferier i stedet.

Lovet å hjelpe til

Det er mye som tyder på at det blir en lang pensjonisttilværelse på Odd Berntsen. Med en mor som snart nærmer seg 97, og som i dag bor på pleiehjem i Elverum, og søskenbarn på farssiden som ble over 90, så er mulighetene til stede for å bli gammel, som Odd uttrykker det.

– Vel å merke hvis en får holde seg frisk, smiler han.

– Jeg skal nok få tiden til å gå. Vi kommer til å være mer på hytta på Osen. Vi telte opp at vi allerede er der 100 døgn i året, men nå som vi får tid, kommer det til å bli mye mer. Dessuten liker jeg å snekre. Nå som jeg får bedre tid skal jeg rive en vegg hjemme for å åpne opp mellom kjøkken og stue. I tillegg har jeg noen andre små prosjekter hjemme og på hytta. Jeg trives godt med slike oppussingsprosjekter. Alt går greit når man har skikkelig verktøy, og det har man jo skaffet seg opp gjennom årene.

Om han kommer til å savne jobben?

– Ja, dette blir litt rart. Jeg kommer til å savne alle arbeidskameratene her på Elverum Caravansenter, for vi har et alle tiders arbeidsmiljø her. Men jeg kommer sikkert til å stikke innom av og til. Og jeg har sagt at de kan ringe meg om det trengs. Jeg har lovet å hjelpe til når det blir behov for det, og det skal jeg selvsagt gjøre.

elverum caravansenter logo

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du disse.