– Innlandets største caravanforhandler

Bobil_fra_Adria

Letter på restriksjonene

Regjeringen gjør lettelser i sine råd om innenlandsreiser. Vaksinerte blir regnet som beskyttet og frarådes ikke lenger å reise på unødvendige fritidsreiser.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Mange drømmer om dette og håper på en fin vår. Bildet er fra Lodalen Foto: CoreCom Digital Markedsføring

Regjeringen gjør lettelser i sine råd om innenlandsreiser. Vaksinerte blir regnet som beskyttet og frarådes ikke lenger å reise på unødvendige fritidsreiser.

 Det skriver nettstedet Bobilverden.no.

Det har lenge vært et råd om å unngå unødvendige innenlandsreiser for alle, uavhengig av om man er beskyttet eller ikke. Bobilverden.no har tidligere fått regjeringens aksept for at bobiler sidestilles med hytter – dersom man følger de samme reglene. Det innebærer blant annet at man ikke bør reise fra sted til sted.

Nå letter regjeringen på denne anbefalingen for vaksinerte.

Vaksinerte

– Regjeringen har besluttet at vi fra nå av ikke lenger fraråder personer som er beskyttet å dra på unødvendige reiser i Norge, sier statsminister Erna Solberg. Som beskyttet regnes vaksinerte og de som har hatt Covid-19 det siste halvåret.

Alle som er fullvaksinert eller som har fått første vaksinedose for minst tre uker siden, og som har oppholdt seg i Norge i ti dager, kan nå reise på fritidsreiser innenlands. Regjeringen forutsetter da at vaksine nummer to tas på avtalt tid.


Utlandet og sertifikat

– Vi vurderer videre om vaksinerte også kan slippe innreisekarantene. Men vi er avhengige av ordninger som kan dokumentere vaksinestatus på en trygg måte, slik at vi kan forhindre importsmitte, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

– Ute blant folk kan man ikke vite om det er uvaksinerte personer i risikogruppen i nærheten. Så lenge det fortsatt er mange som er ubeskyttet i samfunnet, og siden vaksinerte i noen tilfeller kan bli smittet og smitte andre, må råd og regler nå være de samme for beskyttede personer som for ubeskyttede i det offentlige rom, sier Høie.

Erna Solberg
Foto: Tore Sætre / Wikimedia

Den første versjonen av det norske koronasertifikatet er nå klar. Den viser testresultat og om du er vaksinert mot korona. Dette kan du se på Helsenorge-appen på telefonen eller på Helsenorge.no, der du også kan skrive ut et pdf-bevis.


Kan jukse

– Den foreløpige versjonen er ikke verifiserbar. Den er altså sårbar for at folk kan jukse med falske sertifikater. Vi kan derfor ikke utvide bruken av denne versjonen, sier Høie.

Regjeringen ønsker å bruke koronasertifikat til å åpne opp mer og kunne holde mer åpent gjennom resten av pandemien. Dette vil trolig kreve en lovendring og regjeringen har i dag sendt et forslag på høring.

Helsemyndighetene jobber videre med en verifiserbar versjon av koronasertifikatet. Denne versjonen skal etter planen være ferdig tidlig i juni, og vil være egnet for å bruke her i landet. Den siste versjonen, som etter planen kommer i slutten av juni, skal være i tråd med alle EU-krav.


Negativ test

– Den vil man også kunne bruke ved reise til andre land, dersom det blir stilt krav om at man må være vaksinert, ha negativ test eller ha hatt korona for å kunne komme over grensen eller unngå reiserestriksjoner som for eksempel karantene, sier Høie.

Den delen som handler om reising ses i sammenheng med arbeidet i EU om et felles-europeisk rammeverk for koronasertifikat.

– Når vi åpner grensene igjen, må vi ha et system som vi kan stole på – hvor folk ikke kan jukse og legge frem falsk dokumentasjon på at de er vaksinerte, understreker Høie.

Bobil

Se alle bobiler du kan gjøre et kupp på
messesalg

15 % på utstyr og tilbehør fra vår Kama butikk

Se alle nedsatte varer

Campingvogn

Se alle bobiler du kan gjøre et kupp på
messesalg

Vårklar bobil eller campingvogn?

Våre mekanikere står klare for å ta en vårklargjøring for deg. 

Få gode tilbud og praktiske råd

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere bloggposter

Turtips

Ta en avstikker til Skarvheimen

Du vil garantert ikke angre på en avstikker til Skarvheimen. Her det vilt og vakkert – og en rekke muligheter for opplevelser og gjøremål. Vi har vært der.

Les mer
Scroll back to top icon

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få gode tilbud, turtips og praktiske råd for deg med bobil eller campingvogn

elverum caravansenter logo

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du disse.