– Innlandets største caravanforhandler

Bobil og vintersport

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-post
Share on linkedin
LinkedIn

Du suser inn over hvite vidder bak et hundespann. En opplevelse for livet. Inger-Marie Haaland, dobbeltvinner av Finnmarksløpet og en av landets beste hundekjørere – smiler, koser, småprater og kysser lederen i spannet med 18 hunder på snuten.

De veltrente og firebeinte har nettopp fått mat, de døser på halmen i vintersolen og nyter tilværelsen.
Og de venter på det de elsker mest av alt: Å løpe i spann foran sleden på Europas største høyfjellsplatå, Hardangervidda.

Det gode livet

Vi møter Inger-Marie på Halne Fjellstugu med beliggenhet ved Riksveg 7 – midt mellom Oslo og Bergen. Her kan du finne henne og hundene store deler av vinteren, fram til isen og snøen forsvinner langt ut på våren

– Vi formidler det gode friluftslivet, på naturens premisser. Vi lager ikke støy og vi forurenser ikke, sier Haaland. – Og vi legger vekt på samspillet mellom hunder og mennesker. Det innebærer alt fra å klargjøre spannet til fôring – og ikke minst kos og hygge. Det oppstår helt spesielle relasjoner til hundene. Det gjelder særlig mellom barn og hund.

 

I vinter kan du suse innover Hardangervidda med Inger-Marie Haaland og hundene hennes. Foto: Odd G Nordengen.

Stor interesse

Eieren av Halne Fjellstugu, Geirmund Tormodsgard, forteller at interessen for å kjøre hundespann er stor. I samarbeid med Inger-Marie Haaland og Geilo Husky har de derfor laget ulike tilbud; korte turer på et par timer, halvdagsturer eller opplegg som går over flere dager med middag og overnatting inne på vidda.

– Vi tilbyr turer etter folk sine ønsker. Men ta kontakt på forhånd slik at vi kan samordne det hele, sier Tormodsgard. 

Kiting er blitt en ny folkesport og Hardangervidda egner seg ypperlig. Foto: Odd G. Nordengen

Kiting

En annen aktivitet som de siste årene har blomstret opp, er kiting. Det som begynte i det små med et fåtall utøvere, er nå blitt en sport som tusenvis bedriver.

Hardangervidda er med sine mange islagte vann, store flate områder og slake fjellsider, et ypperlig sted for kiting. Det er ikke uvanlig på fine solrike – og ikke minst vindfulle dager – å se hundrevis av drager (kiter) som svever i alle retninger. Et fantastisk og fargerikt syn. Både Halne Fjellstugu og andre overnattingsbedrifter tilbyr denne vinteren kurs i kiting.

Bobil i fjellet

Det finnes ikke spesielt tilrettelagte bobil-plasser langs Riksveg 7 over fjellet. De betyr imidlertid ikke at du bør la bilen stå igjen i lavlandet. Snarere tvert imot. Det er helt spesielt å stå parkert i dette flotte landskapet, og det er noe eget med å spenne på seg ski eller truger rett utenfor bilen. Du blir en del av de mektige omgivelsene.

God plass

Brøytemannskapene sørger for at det er store og snøfrie parkeringslommer flere steder langs vegen. Og det er selvsagt også mulig å parkere ved fjellstuene som nå begynner å åpne for sesongen. Selv om det er vinter og det er redusert tilgang på strøm, sørger dagens moderne gassanlegg i bobilene for at du holder varmen. Ingen av de vi snakket med tidligere denne måneden klaget over temperaturen, og det til tross for at det var forholdsvis kaldt.

Få gode tilbud og praktiske råd

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere bloggposter

Festival

Larz-Kristerz hilser festivalfolket

Larz Kristerz gleder seg til Caravanfestivalen. Bandet fra Älvdalen i Sverige er helt klart å regne som en av tungvekterne innen den svenske dansebandkulturen. Et av Sveriges beste og morsomste danseband.

Les mer
Messe

Suksess med høstmesse

Ekteparene fra Løten og Tangen kjøpte nye campingvogner. Venner fra Moelv benyttet seg av de gode tilbudene i butikken. Det samme gjorde nybakte foreldre fra Vallset. Og alle var fornøyde.

Les mer
Scroll back to top icon
festival banner

Opplev skandinavias mest ettertraktede danseband Live in Elverum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få gode tilbud, turtips og praktiske råd for deg med bobil eller campingvogn

elverum caravansenter logo

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du disse.