Ubb paret

Campingveteranenes perler

Facebook
E-post
LinkedIn

Unni og Bjørn Bakåsmoen har fartet land, strand og utland på kryss og tvers med campingvogn og bobil i mer enn 40 år. Men å få Flisaparet til å velge noen favorittreisemål, det er ikke så enkelt.

– Nei, det er ikke så godt å si i farten. Det er jo så mange perler å velge mellom, både her i Norge og i utlandet.

 

Oberstdorf

– Det er så mange flotte steder, sier Bjørn.

– Steder jeg har hørt om siden jeg var guttunge, og som jeg har hatt lyst til å se hele livet. For eksempel alle vintersportsstedene nedover i Europa som en ser på TV i mørketiden. Mange av dem er like flotte å oppleve om sommeren også. Oberstdorf, for eksempel, er virkelig verdt et besøk. En fantastisk fin by.

– I 2014 reiste vi til Italia for å vandre de 12 km. mellom Monterosso og Riomaggiore. Dette er en fantastisk tur som veksler mellom 0 og 600 meter, opp og ned i et spektakulært landskap. På samme tur fikk vi også med oss et besøk til det skjeve tårn i Pisa.

 

Varierer veldig

Det er mange kilometer og kjøretimer siden familien Bakåsmoen kjøpte sin første campingvogn i 1975. I 2010 ble vogn byttet ut med bobil, og i vår skaffet Unni og Bjørn seg en splitterny Adria Matrix Supreme. Det er enklere med bobil, forstår vi.

– I bobilen har vi det meste av det vi trenger, og vi er ikke så avhengige av campingplasser med do og dusj og alt det andre. For plassene varierer veldig, både i standard og pris. Det er sjelden vi ligger på campingplasser når vi kjører alene, da blir det som regel bobilplasser, som er langt rimeligere enn en campingplass.

– Det lønner seg å orientere seg litt på forhånd. Norsk Bobil og Caravan Club (NBCC) arrangerer hvert år flotte turer til forskjellige europeiske land. Disse har vi deltatt på i flere år. I august blir det en tre-ukers tur til Polen. Det er også masse tips å finne både på nettet og andre steder.

 

Eventyrveien

De har allerede vært på en to ukers tur til Tyskland i vår, og har planer om en ny tur til Nederland til høsten.

– Tyskland har mye spennende å by på, og mange flotte campingplasser også.  Det er noe som heter Eventyrveien, Märchenstrasse, som begynner i Hammeln og går gjennom Brødrene Grimms verden. — Vi har besøkt Hammeln, men det finnes nok flere steder som er verdt et besøk her, sier Bjørn, som medgir at han og kona sjelden er å finne på stranda.

– Vi liker naturopplevelser. Naturperlene på Vestlandet er helt fantastiske.

Få gode tilbud og praktiske råd

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere bloggposter

Messe

Salgsmesse Januar 2024

Salgsmessen i januar går av stabelen hos oss på Elverum Caravansenter helgen 11 – 14 januar. Vi har mange gode tilbud på bobil og campingvogn.

Les mer
Åpningstider

Åpningstider Julen 2023

Vi har åpent i romjulen, og her er våre åpningstider for hele julen 2023. Velkommen skal du være, vi håper å se deg!

Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få gode tilbud, turtips og praktiske råd for deg med bobil eller campingvogn

elverum caravansenter logo

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du disse.