– Innlandets største caravanforhandler

Ubb paret

Campingveteranenes perler

Facebook
E-post
LinkedIn

Unni og Bjørn Bakåsmoen har fartet land, strand og utland på kryss og tvers med campingvogn og bobil i mer enn 40 år. Men å få Flisaparet til å velge noen favorittreisemål, det er ikke så enkelt.

– Nei, det er ikke så godt å si i farten. Det er jo så mange perler å velge mellom, både her i Norge og i utlandet.

 

Oberstdorf

– Det er så mange flotte steder, sier Bjørn.

– Steder jeg har hørt om siden jeg var guttunge, og som jeg har hatt lyst til å se hele livet. For eksempel alle vintersportsstedene nedover i Europa som en ser på TV i mørketiden. Mange av dem er like flotte å oppleve om sommeren også. Oberstdorf, for eksempel, er virkelig verdt et besøk. En fantastisk fin by.

– I 2014 reiste vi til Italia for å vandre de 12 km. mellom Monterosso og Riomaggiore. Dette er en fantastisk tur som veksler mellom 0 og 600 meter, opp og ned i et spektakulært landskap. På samme tur fikk vi også med oss et besøk til det skjeve tårn i Pisa.

 

Varierer veldig

Det er mange kilometer og kjøretimer siden familien Bakåsmoen kjøpte sin første campingvogn i 1975. I 2010 ble vogn byttet ut med bobil, og i vår skaffet Unni og Bjørn seg en splitterny Adria Matrix Supreme. Det er enklere med bobil, forstår vi.

– I bobilen har vi det meste av det vi trenger, og vi er ikke så avhengige av campingplasser med do og dusj og alt det andre. For plassene varierer veldig, både i standard og pris. Det er sjelden vi ligger på campingplasser når vi kjører alene, da blir det som regel bobilplasser, som er langt rimeligere enn en campingplass.

– Det lønner seg å orientere seg litt på forhånd. Norsk Bobil og Caravan Club (NBCC) arrangerer hvert år flotte turer til forskjellige europeiske land. Disse har vi deltatt på i flere år. I august blir det en tre-ukers tur til Polen. Det er også masse tips å finne både på nettet og andre steder.

 

Eventyrveien

De har allerede vært på en to ukers tur til Tyskland i vår, og har planer om en ny tur til Nederland til høsten.

– Tyskland har mye spennende å by på, og mange flotte campingplasser også.  Det er noe som heter Eventyrveien, Märchenstrasse, som begynner i Hammeln og går gjennom Brødrene Grimms verden. — Vi har besøkt Hammeln, men det finnes nok flere steder som er verdt et besøk her, sier Bjørn, som medgir at han og kona sjelden er å finne på stranda.

– Vi liker naturopplevelser. Naturperlene på Vestlandet er helt fantastiske.

Få gode tilbud og praktiske råd

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere bloggposter

elverum caravanfestival
Festival

Tusen takk!

Vi ønsker å si tusen takk til alle som har bidratt til den fantastiske helgen vi har vært igjennom. Uten dere ville ikke dette ha vært mulig.

Les mer
caravanfestival 2023
Festival

CARAVANFESTIVAL 2023

Velkommen til Caravanfestival 2023 ! Nå er årets Caravanfestival rett rundt hjørnet, og programmet finner du her. Vi gleder oss

Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få gode tilbud, turtips og praktiske råd for deg med bobil eller campingvogn

elverum caravansenter logo

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du disse.