gjengen

Elverum Caravansenters campingfavoritter

Facebook
E-post
LinkedIn

Det finnes omtrent 1200 campingplasser i Norge, og enda fler i nabolandet i øst. Fjord og fjell, skog og kyst, badeliv og aktivitetsferie. Her er massevis å velge i for enhver smak og ethvert budsjett.

Det er alltid hyggelig å møte igjen naboen på favorittcampingplassen, men av og til kan det være fristende å prøve noe nytt, også. Her er noen av våre favoritter.

Langs Glommas bredder

Du trenger ikke reise så langt for å finne noen riktige campingperler. Noen få kilometer nord for Basthjørnet ligger for eksempel Rena Camping, bare noen hundre meter fra forretningene og restaurantene i sentrum, og med både elvene Glomma og Rena og Prestsjøen med badeliv og stupetårn i umiddelbar nærhet. En drøy time lenger nord finner du populære Atna camping, som er en «helt fantastisk plass for rekreasjon», ifølge en av gjestene.

Motsatt vei langs Glomma ligger også perlene på rekke og rad. Støa Camping, som ligger idyllisk til tett inntil Glommas vakre bredder på Braskereidfoss, Færder camping på Flisarivieraen, og hvis du har bobil, kan du også overnatte på svært populære Sanngrund helt på grensa til Akershus.

Kortreist ved Mjøsa

Hvis du heller vil ta en kort tur vestover, er det ikke langt til nærmeste idyll der du kan parkere vogna eller bilen. Mjøsa ferie og fritidssenter ved Brumunddal er for eksempel en helårs campingplass med strandlinje, badeplass, båthavn, skog og grøntarealer. Her kan du forlyste deg med minigolf, lekeplasser og fotballbane, og du kan leie sykkel, tråkkebåt eller kano. Det er gangavstand til Brumunddal sentrum med bakerier, restauranter og kjøpesenter.

Vi trives også godt på Tangenodden camping, og ikke minst på firestjerners Sveastrand camping på vestbredden av Mjøsa, som fikk følgende karakter av en begeistret gjest: «beste campingen jeg har vært på i norge… .rent… barnevennlig… rolig område og vakker utsikt mot mjøsa.»

I østerled

Om du i stedet ønsker å dra i retning morgensola, er det enda mer å velge mellom i østerled. Trysil hyttegrend & camping ligger for eksempel vakkert til ved Trysilelva, «midt i naturens fornøyelsespark», som det heter i brosjyren.  Og hvis du følger elva og riksvei 25 sydover til den passerer grensa og blir til rv 62 og Klaraelven, kommer du etter noen timer til Vârmlands hovedstad Karlstad. Her er det flere flotte campingplasser å velge mellom, og den som har de aller mest fornøyde gjestene ifølge google er firestjerners Bomstadbaden Camping, som skryter av å ha Sveriges beste sandstrand. «Fantastisk plass, bra for barn og voksne. Super barneklubb, flott strand, topp mat og underholdning. Rent og pent på toalett, dusj. Kan trygt anbefales», skriver en gjest.

Fantastiske Sunne

Sverige er kjent for sine folkparker, og en av de som fremdeles arrangerer dans og spill sommeren igjennom ligger i idylliske Sunne ved Frykensjøen, bare noen få mil nordvest for Karlstad. Rett ved siden ligger Sunne Camping och Sommarland, som er en firestjerners med massevis av aktiviteter for store og små. Sommarland er en attraksjon i seg selv der du finner alt fra lange, herlige vannsklier til fantastiske Fritt Fall og den avslappende Floden der man bare kan flyte med.

På Sunne er du midt i Selma Lagerlôf-land, og det er bare noen kilometer til Mårbacka, som er barndomshjemmet til den store forfatterinnen, og til fantastiske Rottneros, som er bygget opp som Ekeby fra Gôsta Berlings saga. Her finner du også Nils Holgerssons eventyrpark for barna.

Femstjerners på svenske vestkysten

Hvis det frister mer med saltvann, er det heller ikke så langt til campingplassen som VG har kåret til den beste på den svenske vestkysten. Femstjerners Daftô resort ligger rett sørvest for Strømstad og tilbyr det aller meste av det du kan ønske. Her er det oppvarmede bassenger, to små strender med badebrygge, stupetårn og vannsklie, barneklubb, massasje, morgenyoga, båtutleie, show hver kveld og det du måtte ønske av restauranter og kafeer. Det er sykleavstand til de herlige strendene på Saltô og Tjernô, og du kan ta en båttur ut til sagnomsuste Koster.

Noen timer lenger syd langs vestkysten, ved Ôrebro, finner du en annen femstjerners campingplass, Gustavsviks camping. Denne er kåret til en av Europas beste campingplasser, og det er lett å forstå hvorfor. Her finner du alt fra opplevelsesbad, golf og minigolf, racketsport, fiske og lekeplass til svingende kveldsmoro med livemusikk og god mat.

Langs den norske skjærgården

Det finnes selvsagt campingplasser langs svabergene og strendene i Sør-Norge også. På hver side av Oslofjorden og nedover sørlandskysten ligger perlene på rekke og rad, og flere av campinplassene her regnes blant landets aller flotteste. Moysand familiecamping er en av de som har det meste av fasiliteter og luksus. Denne femstjerners idyllen ligger vakkert til i skjærgården mellom Grimstad og Fevik, og tilbyur underholdning og aktiviteter hver dag for barn og voksne gjennom hele høysesongen. Fra plassen er det en ti minutters spasertur til golfbanen i Grimstad.

En annen favoritt er gamle, ærverdige Larkollen camping et par mil syd for Moss. Tripadvisor gir denne campingplassen 4,5 av fem poeng, og skriver: «En av Oslofjordens store idyller – kalles Norges Riviera. Nydelige badestrender, svaberg og fine turveier. For golfere ligger den flotte golfbanen på Evje ikke langt unna. I området mellom Larkollen sentrum og campingen er det fine gang- og sykkelstier i et vennlig landskap.»

Få gode tilbud og praktiske råd

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere bloggposter

Messe

Salgsmesse Januar 2024

Salgsmessen i januar går av stabelen hos oss på Elverum Caravansenter helgen 11 – 14 januar. Vi har mange gode tilbud på bobil og campingvogn.

Les mer
Åpningstider

Åpningstider Julen 2023

Vi har åpent i romjulen, og her er våre åpningstider for hele julen 2023. Velkommen skal du være, vi håper å se deg!

Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få gode tilbud, turtips og praktiske råd for deg med bobil eller campingvogn

elverum caravansenter logo

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du disse.