– Innlandets største caravanforhandler

Famileidyll ved Mjøsa

Midt mellom Hamar og Brumunddal ligger en idyll som få campere kjenner til. Her finner du Jessnes, en perle med Mjøsa som nærmeste nabo.
Facebook
E-post
LinkedIn

Midt mellom Hamar og Brumunddal ligger en idyll som få campere kjenner til. Her finner du Jessnes, en perle med Mjøsa som nærmeste nabo.

Jessnes er ikke et sted som er organisert for campingkjøretøy. Det vil si at den relativt romslige parkeringsplassen like ved den nedlagte stasjonen – med unntak av toaletter, ikke har strømuttak eller andre fasiliteter med tanke på campere.
 Det betyr imidlertid ikke at stedet egner seg for en stopp.

KAFÈ: Fiskehytta er en hyggelig kafé med muligheter til å sitte utendørs. Her arrangeres også konserter.

Jernbanevogner

Tettstedet Jessnes har en fin blanding av fastboende og hytter. Mange av de sistnevnte har sin opprinnelse fra etterkrigstiden og med et sterkt islett av jernbanehistorie. Flere av hyttene er opprinnelig godsvogner, gradvis ombygget til et ferie- og fritidssted.
 Ta en prat med hyttefolk du måtte treffe, og du får en god og spennende historie.

Parkeringen ligger ved et friluftsområde som inviterer til lekemuligheter for de minste, grill, bading, ballspill og ikke minst et bad i Mjøsa. 
Her er også tilrettelagt for de som har funksjonshemminger.

Flotte sykkelmuligheter

Mange campere har syklene med og Jessnes er et fantastisk utgangspunkt for sykkelturer. Tråkker du sørover triller du inn på Domkirkeodden og Hamar sentrum etter en liten halvtime, og tilsvarende nordover til Brumunddal.
Turen til Hamar går langs vel preparerte grusveger tett inn til Mjøskanten, mens ferden andre vegen er i mer variert landskap. Begge retninger gir fine sykkel-opplevelser.

 

SPILL OG MORO: Ulike lekeapparater for de minste, volleyball-bane og grill er populært blant de mange som besøker Jessnes. Og utsikten til Nes er det ingen ting å si på.

Kafé og kultur

Nærmeste nabo er fiskerhytta Fagervik, en strandkafé kloss i Mjøskanten. Opp gjennom årene er kaféen også blitt en kulturarena med spennende og varierende tilbud. 
Da dette skrives står blant annet den legendariske bluesartisten – og programlederen for Bluesasylet i NRK radio – Knut Reiersrud på plakaten.
 Båthavna like ved har gjestebrygge og muligheter for å sette ut båten, uten å være medlem av den lokale båtforeningen. De 60 kronene dette koster, betales med vipps.

To mat-tipsEt par tips på tampen: Midt i Brumunddal og Hamar ligger henholdsvis Matfatet og Matkvartalet, to steder som absolutt fortjener et besøk.
 Matfatet er Ringsakerregionens utstillingsvindu for kortreist mat. Her finner du alt fra poteter og solbærsaft til vaktelegg. 
I hyggelige omgivelser kan du nyte småretter av lokale råvarer og bli inspirert til opplevelser på eget kjøkken. Finn ut mer på matfatet. no.I en nyrenovert bygård fra 1910, ligger Matkvartalet, Hamar sitt nye tilskudd på matfronten. Baker, slakter, landhandel, delikatesser, street food – og andre spennende tilbud. Alt i en tiltrekkende og avslappende atmosfære. Se matkvartalet.no.
 Begge stedene har mat- og drikkegaveartikler som gir muligheter til å finne noe særeget til han eller hun som har alt fra før.
 Med unntak av søndag er begge stedene åpne fra klokken 10:00 til 18:00.

TILRETTELAGT: Brygga er tilrettelagt for funksjonshemmede.

Få gode tilbud og praktiske råd

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere bloggposter

Messe

Salgsmesse Januar 2024

Salgsmessen i januar går av stabelen hos oss på Elverum Caravansenter helgen 11 – 14 januar. Vi har mange gode tilbud på bobil og campingvogn.

Les mer
Åpningstider

Åpningstider Julen 2023

Vi har åpent i romjulen, og her er våre åpningstider for hele julen 2023. Velkommen skal du være, vi håper å se deg!

Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få gode tilbud, turtips og praktiske råd for deg med bobil eller campingvogn

elverum caravansenter logo

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du disse.