– Innlandets største caravanforhandler

Fremtiden er lithium

Facebook
E-post
LinkedIn

Adria bobil med en sjåfør inniLithium lades raskere, veier under halvparten og gir vesentlig mer strøm. Dessuten er de miljøvennlige og lever inntil fem ganger lenger. 

– Særlig de som driver mye med fricamping kommer til å ha stor glede av denne moderne batteriteknologien. Det er flere som har sagt til oss at de ikke lenger trenger å dra med aggregat eller annet ladeutstyr etter at de byttet over til lithiumbatteri, forteller bilelektriker Svein Berntsen.

Overlegne på alle måter

Svein Berntsen er ikke et sekund i tvil om at lithiumbatterier er fremtiden i caravanbransjen.

– Vi kommer til å se mer og mer av denne teknologien, og de gamle syrebatteriene blir mer og mer avlegs. Lithiumbatteriene er overlegne på alle måter. De er mye bedre, henter ut mye mer strøm, de veier mye mindre og varer mye lengre enn gammeldagse blybatterier. Selv om de er en god del dyrere, så vil vinninga over tid bli mye større enn investeringen, sier Berntsen, og forteller at Elverum Caravansenter leverer lithiumbatterier av merket Skanbatt, som har et meget avansert styringssystem (BMS) innebygget.

– Dette sikrer maksimal levetid og sikkerhet. BMS’en beskytter mot kortslutning, overlading og for høy temperatur, og skrur av batteriet dersom noe uforutsett skulle skje.

Temmelig avanserte saker

Svein Berntsen har jobbet som bilmekaniker og bilelektriker siden 1984, og kan det meste av det som er verdt å vite om bilbatterier. Han omtaler lithiumbatteriene som et solid skritt fremover.

– Vi kan levere slike batterier med innebygget bluetooth. Du laster ned en app til smarttelefonen din, og så kan du lese av massevis av informasjon om batteriet. Du kan få full kontroll på ladestatus og batterispenning, tilgjengelig kapasitet i prosent og aktuelt forbruk i ampere, antall utladninger, temperatur og generell helsetilstand på batteriet. Da begynner det å bli temmelig avanserte saker, sier Berntsen, og forteller at Skanbatt også kan leveres med integrert varmeelement.

– Dette temperer cellene slik at utfordringene med hurtiglading i minusgrader blir helt eliminert. Med et slikt varmeelement kan du hurtiglade lithiumbatteriene uansett temperatur, sommer som vinter.

Kan ettermonteres på de fleste enheter

Lithiumbatterier kan ettermonteres på de fleste campingvogner og bobiler. I de fleste tilfeller er dette en ganske enkel operasjon, som ifølge Berntsen er unnagjort på 10 minutter. Og disse batteriene fungerer aldeles utmerket sammen med både solcelle- og brenselcelleanlegg. Men du skal vite hva du gjør, for hvis ikke du stiller inn elektroblokka riktig, kan det føre til problemer med både batteri og elektrisk anlegg på sikt.

– Ta med vogna eller bilen hit. Vi gjør gjerne jobben for deg slik at du kan være sikker på at alt blir gjort riktig, oppfordrer Berntsen.

Du kan lese mer om lithiumbatterier fra Skanbatt her.

Få gode tilbud og praktiske råd

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere bloggposter

Messe

Salgsmesse Januar 2024

Salgsmessen i januar går av stabelen hos oss på Elverum Caravansenter helgen 11 – 14 januar. Vi har mange gode tilbud på bobil og campingvogn.

Les mer
Åpningstider

Åpningstider Julen 2023

Vi har åpent i romjulen, og her er våre åpningstider for hele julen 2023. Velkommen skal du være, vi håper å se deg!

Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få gode tilbud, turtips og praktiske råd for deg med bobil eller campingvogn

elverum caravansenter logo

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du disse.