– Innlandets største caravanforhandler

Utleiebobil

Gode råd for fricamping

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-post
Share on linkedin
LinkedIn

Fricamping blir stadig mer populært

fricamping
Fricamping og med fantastisk solnedgang i Hamar.

Med bobil er det bare å blinke motsatt retning av alle andre. Her får du gode råd fra en erfaren fricamper.

– Venabygdsfjellet for eksempel. Der er det perfekt for fricamping. Det sier Finn Haugen og kona Hillgunn, som var der flere ganger i fjor med sin KABE bobil. Hjerkinn er også et perfekt sted, med flott utsikt mot Dovre og Snøhetta. Norsk fjellheim kryr av flotte plasser å campe. Og de fleste steder er man helt alene.

Ekteparet har ingenting imot campingplasser. Tvert imot, de har vært på mange trivelige plasser, og vi trives like godt på stranda som på fjellet. Men det er naturopplevelsen de setter høyt.

Hvis du bruker sunt folkevett, respekterer bilens begrensninger og holder deg til veier som er åpne for fri ferdsel, gir bobilen deg virkelig flotte naturopplevelser.

Ikke over stokk og stein

– Stillhet, fred og vakker natur er noe av det vi setter aller mest pris på, sier ekteparet. Vi koser oss med fjellturer, gjerne ved noen småvann og tjern. Da har vi det helt topp. Vi er pensjonister, og tar ting som de kommer.

Bobilen deres er 7,5 meter lang og veier 4 tonn. Det sier seg selv at man ikke kan kjøre over stokk og stein. Men så lenge veiene er fremkommelige og ikke er stengt med bom  går det som regel greit. Det er viktig å oppføre seg folkelig, og respektere både skilt, natur og eiendomsrett, mener de.

fricamping
Fricamping er både enkelt og lett tilgjengelig i Norge. Som her, under Minnesundbrua i Eidsvoll kommune.

Gode råd for fricamping

Ifølge Finn og Hillgunn er det ikke så mye som kreves for å ha glede av villcamping, men det skader ikke å gjøre noen forberedelser. Selv bruker de en bobilapp der de finner alt av informasjon, blant annet tømmestasjoner for toalettet.

– Du kommer langt med sunn fornuft. Sett deg inn i bilens egenskaper. Finn ut hva den tåler og hvilke muligheter du har for ting som strøm og fyring. Hvis du ikke allerede har et solcelleanlegg bør du sørge for å få det installert. Da blir du mye mer fri og uavhengig. Hvis du har tenkt deg til fjells, bør du være forsiktig med markiser, for sterk vind kan komme plutselig, og føre til skade på bilen, råder Haugen.

Og som alltid når du ferdes i naturen må du ta hensyn. Det er trist å se folk som bare hiver fra seg ting. Du skal forlate området slik det var før du kom.

LES MER: Dette må du må du vite om fricamping

Deler perlene

Etter å ha vært gjennom telt, campingvogn og hytte og kjøpte de ny bobil hos Elverum Caravansenter i fjor. Bobilen ga en helt annen frihet.

– Nå kan vi bare sette oss i bilen og kjøre akkurat dit vi vil, stoppe ved noen naturperler og slå oss til ro noen dager hvis vi vil. Vi har solcelleanlegg på taket og alt vi trenger for å overnatte, sier Haugen som slett ikke holder perlene for seg selv.

– Vi er medlem av Norsk Bobilforening, og når vi finner en fin plass, forteller vi det på hjemmesidene. Det er viktig å de gode opplevelsene.

 

 

Få gode tilbud og praktiske råd

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere bloggposter

Festival

Larz-Kristerz hilser festivalfolket

Larz Kristerz gleder seg til Caravanfestivalen. Bandet fra Älvdalen i Sverige er helt klart å regne som en av tungvekterne innen den svenske dansebandkulturen. Et av Sveriges beste og morsomste danseband.

Les mer
Messe

Suksess med høstmesse

Ekteparene fra Løten og Tangen kjøpte nye campingvogner. Venner fra Moelv benyttet seg av de gode tilbudene i butikken. Det samme gjorde nybakte foreldre fra Vallset. Og alle var fornøyde.

Les mer
Scroll back to top icon
festival banner

Opplev skandinavias mest ettertraktede danseband Live in Elverum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få gode tilbud, turtips og praktiske råd for deg med bobil eller campingvogn

elverum caravansenter logo

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du disse.