– Innlandets største caravanforhandler

Opplev Hedmarksvidda

En drøy mil fra Hamar ligger Gåsbu – inngangsporten til Hedmarksvidda. Ta en natt i bobilen eller campingvognen der i høst; du blir ikke skuffet.
Facebook
E-post
LinkedIn

Hedmarksvidda er et fantastisk natur- og rekreasjonsområde med Østerdalen i øst, Hedmarksbygdene i vest og Sjusjøen i nord.

Vidda byr på vill og stedvis uberørt natur, skog, åpent landskap, fjelltopper over og under tregrensa, fjellvann, elver og fossefall, koier og gamle seterhus.

Her er gode muligheter for sanking av sopp og bær. I sommersesongen er veien tilknyttet Østerdalen og det er helårsvei til Gudbrandsdalen fra Bringbu.

Om vinteren er områdene et eldorado med topp preparerte løyper i et terreng som passer alle aldersgrupper og kondisjon. Flere hytter tilbyr mat og drikke.

Populært: Ski om vinteren, gå-turer eller sykkel om sommeren, er de mest populære aktivitetene.

Godt merket

Hedmarksvidda er et yndet turmål, både sommer og vinter. Godt merkede veger, stier tråkk og løyper er med på å skape en trygghet som mange både søker og krever.

Og turmulighetene er mange og varierte. Mens småbarnsfamilier og folk som ikke er å så god form velger en tur langs grusveiene, kan de som ønsker det, legge ut på oppdagelser av flere dagers varighet.

Gåsbu

Det er flere inngangsporter til Hedmarksvidda, men for de fleste er Gåsbu det naturlige startpunktet. Her er det en stor parkeringsplass med plass til 750 biler. Det er også gode parkeringsmuligheter langs vegene innover i fjellet.

Bompasseringen på Gåsbu koster 70 kroner som enkelt kan betales på nettet. Faktura ettersendt på mail/i posten har et lite påslag.

På Gåsbu er det anlagt en tre km lang natursti som er lett tilgjengelig og godt tilrettelagt med gapahuker, bålplasser og utkikkstårn. God framkommelighet for barnevogner. På vinteren er der også et ski-lekeområde med flombelyst akebakke, like ved p-plassen.

Hverken på Gåsbu eller innover i fjellet er det spesielt tilrettelagt for campingturisme. Det er toalett i et stengt kafébygg ved parkeringsplassen, men ellers ingen strøm eller andre tilbud.

Mangel på såkalte «campingfasiliteter», bør imidlertid ikke være til hinder for å besøke dette flotte turområdet – og det gjelder til alle årstider.

Stille: To enslige bobiler en vanlig ukedag i august. Men i ferier og helger er det et yrende liv på Gåsbu.
Tilrettelagt: Avkjøringen til Puttsjøen ligger tre kilometer innenfor Gåsbu. Her er svært godt tilrettelagt for funksjonshemmede – og du er (nesten) garantert å få fisk.
Mye aktivitet: Gåsbu har en moderne skytebane, har riksanlegg for hundekjøring og ikke minst en langrennsarena. Det lokale idrettslaget har arrangert NM åtte ganger.

Jakt og fiske

To større elver, seks sjøer og vann, mange mindre elver og bekker. Ørret er det mest vanlige fiskeslaget, men det er også vann med røye. Et svært godt kultiveringsarbeid med kalking og utsetting av fisk har resultert i gode gjenfangster.

Tilgjengeligheten til de fleste sjøene og vassdrag er enkle via skogsbilvegnettet.

Den lokale jeger- og fiskeforeningen har sammen med Vang almenning og grunneierlaget laget et kart kombinert med opplysninger man trenger om jakt og fiske. Her også informasjon om leie av båter, koier, hytter og andre praktiske forhold knyttet til fjellet.

Det 220 000 dekar store området som tilhører Vang Almenning består av skog, myrer og fjell. Det betyr et rikt fugl- og dyreliv med et stort antall ulike arter. Derfor er jaktmulighetene mange, noe interesserte kan lese mer om på Vang Jakt og fiskeforening (VJFF) på nett.

Få gode tilbud og praktiske råd

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere bloggposter

Messe

Salgsmesse Januar 2024

Salgsmessen i januar går av stabelen hos oss på Elverum Caravansenter helgen 11 – 14 januar. Vi har mange gode tilbud på bobil og campingvogn.

Les mer
Åpningstider

Åpningstider Julen 2023

Vi har åpent i romjulen, og her er våre åpningstider for hele julen 2023. Velkommen skal du være, vi håper å se deg!

Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få gode tilbud, turtips og praktiske råd for deg med bobil eller campingvogn

elverum caravansenter logo

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du disse.