– Innlandets største caravanforhandler

herdla

Herdla: Lokker med øy-idyll

Her står Morten Bjørnstad i Herdla, i skinnende sol foran 15 bobilplasser i ekte vestlandsidyll, kloss i sjøkanten – en liten kjøretur utenfor Bergen.
Facebook
E-post
LinkedIn

Herdla

Vi befinner oss på Herdla, helt nord i Askøy kommune, 40 minutter fra landets nest største by. Den lille øya på drøye halvannen kvadratkilometer, har tidligere Fjell kommune – nå Øygarden mellom seg og Atlanterhavet. Godt synlig i horisonten ligger Stureterminalen, åstedet for den uforståelige ulykken med fregatten KNM «Helge Ingstad» for to år siden.

herdla
Foto: Odd G Nordengen

Nødvendig

Da Askøy kommune bestemte seg for å legge til rette for bo-bil og campingvognturisme på Herdla, ba de bonden på Herdla gård, Morten Bjørnstad om hjelp.

Det var syv år siden og Morten forteller at antallet bo-biler begynte å bli såpass stort, at en regulering var nødvendig.
– En fast og skiltet oppstillingsplass gjorde at vi stoppet smågnisninger mellom bil – og båtfolket. De i båt ville gjerne ha tilgang til land og brygge så nære som mulig, mens bilfolket ville ut til vannkanten. Nå er alle vel forlikt, smiler Morten

Den nye plassen fikk også de fasilitetene som mange ønsker, nemlig strøm, vann og avfallsdunker. Tømming av toalett og spillvann er tilrettelagt like i nærheten. Et døgns opphold koster 200 kroner; betalingen skjer enkelt og greit via Vipps. Og Morten løper ikke rundt og teller biler. Han stoler på folk.

Plassen er åpen hele året. Mitt besøk fant sted i midten av januar, men et lite snølag og stedvis is på bakken, var ikke til hinder for gode opplevelser.

Krigen

Mulighetene for aktiviteter på Herdla, er store. For mange er stedets museum et viktig mål for turen og besøket. Museet ligger på Herdla fort, bygget av den tyske okkupasjonsmakten under 2. verdenskrig. Forsvarsanlegget med torpedobatteri er intakt og er en viktig del av utstillingene.

Okkupantene anla også flyplass som en del av anlegget. Et tysk jagerfly som ble skutt ned av allierte, ble etter mer enn 60 år i sjøen, hevet. Vraket er i dag en av museets hovedattraksjoner.

nazifly
Hovedattraksjonen ved Herda museum er det tyske flyet som ble skutt ned.

Mange muligheter

På de samme slettene som de tyske flyene tok av og landet, er det i dag store våtmarksområder med et usedvanlig rikt fugleliv. Med mer enn 200 registrerte arter, er stedet et mekka for fugleinteresserte.
De samme områdene innbyr også til turgåing, bading, fiske og kiting.

Herdla Golfklubb

Herdla Golfklubb er et annet mål for mange. Banen er åpen stort sett hele året, kun stengt ved ekstrem nedbør, snø og is. Den har ni hull og betegnes som enkel å gå. Klubben tar med glede imot gjestespillere.

Morten Bjørnstad melder om besøk av bobiler og vogner nesten hver helg gjennom hele året. Mange er gjengangere, mens det i ferier og høytider jevnlig dukker opp nye ansikter.

Se våre bobiler til salgs her

Få gode tilbud og praktiske råd

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere bloggposter

Messe

Salgsmesse Januar 2024

Salgsmessen i januar går av stabelen hos oss på Elverum Caravansenter helgen 11 – 14 januar. Vi har mange gode tilbud på bobil og campingvogn.

Les mer
Åpningstider

Åpningstider Julen 2023

Vi har åpent i romjulen, og her er våre åpningstider for hele julen 2023. Velkommen skal du være, vi håper å se deg!

Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få gode tilbud, turtips og praktiske råd for deg med bobil eller campingvogn

elverum caravansenter logo

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du disse.