Mekanikeren med det lune smilet

Han er småbarnsfar og bilgal. Han er også Birkebeinersyklist, selv om det først og fremst skyldtes et uhell. Mekanikeren med det lune smilet og klingende dialekten heter Jeffrey Arne Øien.

 

Det er snart gått et år siden Jeffrey Arne Øien begynte på verkstedet hos Elverum Caravansenter. Der trives den erfarne mekanikeren svært godt.

– Her skrur jeg på både motorer og boenheter, og alt annet som trenger tilsyn, så det er stor variasjon i arbeidsoppgavene. Og miljøet her er helt suverent, mener Øien.

 

Ekte hedmarking

Det engelskklingende fornavnet til tross, er Jeffrey Arne Hedmarking god som noen.

– Ja, det er mange som lurer på det. Med amerikansk far og mor fra Østerdalen, så er det vel slik det blir. Men jeg er født i Elverum og oppvokst i Nordskogbygda, forteller Øien med umiskjennelig dialekt.

Etter to år på Hamar Katedralskole og seks år på et servicesenter i mjøsbyen, var det godt å komme hemmatt til Glommas bredder.

– Det er så deilig å slippe pendlinga. Borte er bra, men hjemme er best.

Nå bor han på Elverum sammen med sønnen som blir tre år i januar, og hans høygravide forlovede.

– Nummer to kommer en gang på nyåret. Så får vi se om vi får tid til å gifte oss når det er unnagjort. Ting tar tid, vet du.

 

Fart og spenning

Jeffrey Arne Øien er av typen som elsker fart og spenning. Han deltok til og med på Birkebeinerrittet i år, selv om det ifølge han selv var et aldri så lite uhell.

– Vi tapte et veddemål. Jeg og en kamerat fleipet med at vi skulle melde oss på, og så endte det med at vi måtte stille opp. Men vi overlevde, og i ettertid så var det jo en fin opplevelse. Det er greit å ha gjennomført Birken, og dum som jeg var meldte jeg meg på til neste år også. Da skal jeg sykle sammen med broren min.

Ellers er det biler det handler om for Jeffrey Arne Øien. Han har vært med som mekaniker på en del bilcrossløp, og for tiden er det en 87-modell Volvo 240 som krever all ledig tid og oppmerksomhet.

– Ja, det er ungdomsbilen min. Målet er å få den på veien igjen.