– Innlandets største caravanforhandler

Ta en avstikker til Skarvheimen

Du vil garantert ikke angre på en avstikker til Skarvheimen. Her det vilt og vakkert – og en rekke muligheter for opplevelser og gjøremål. Vi har vært der.
Facebook
E-post
LinkedIn

skarvheimen

Fjellområdet Skarvheimen ligger mellom Jotunheimen og Hardangervidda. Disse to svært populære naboene, har ført til at Skarvheimen er blitt mindre kjent for folk flest.
Den litt anonyme tilværelsen er imidlertid ufortjent. Det fordi fjellrådet – som også omtales som Nordfjella – har de samme kvalitetene og opplevelsesmulighetene som både Hardangervidda og Jotunheimen. Noen vil sågar sette Skarvheimen på listen over landets desidert flotteste områder.

Populær bakst

Det er flere muligheter å ta seg fram til Skarvheimen. Vi valgte å kjøre inn i fjellet fra Riksveg 7. Avkjøringen er noen kilometer øst for Ål sentrum og skiltet mot Vats og Bergsjø.
Langs vegen ligger Leveld lefsebakeri som selger den lokale lefsekliningen, rummebrød og gommakaku. Dette er kvalitetsvarer basert på ekte håndverk og etter eldgamle tradisjoner.
Leveld har og et kunstnertun, et gratis bo-og arbeidstilbud til ulike tilreisende kunstnere.

Lokalt: Stopp og mak på den lokale og i ordets rette forstand, kortreiste maten.

Bergsjø-lam

Det er også verdt å ta en stopp ved et gårdsutsalg i Vats, som for øvrig er hjembygden til eiendomskongen Olav Thon. Utsalget er viden kjent blant annet for sin velsmakende Bergsjø-lam. De tre lokale bøndene som eier bedriften, kaller for øvrig de kortreise varene sin for «slåv fuud». Det er motstykket til det mer moderne «fæst food»….

Flere av seteranleggene lenger inne i fjellet tilbyr lokal mat gjennom sine utsalg, både over disk og kafédrift. Prøv den hjemmelagde rømmegrøten og kjøp gjerne med setrenes eget smør og ost. Dette er nam, nam.

sykkel skarveheimen
Milevis: På forholdsvis velholdte grusveger er sykkelmulighetene nærmest uendelige.

Sykkel, fiske, fottur

Bergsjø er svært populært hytteområde, men dette er relativt konsentrert. Det betyr at du har fjellet mer eller mindre for deg selv etter å ha passert hyttebyen.

Vi valgte å kjøre bom-vegen mot Djupsvatnet og parkeringen ved Toviken.

Dette er et flott utgangspunkt både for sykkelturer og ikke minst en drøy times gange inn til Iungsdalhytta. Denne er eid av DNT og har en beliggenhet som tar pusten fra de fleste. Områdene har flere gode fiskevann.

www.visital.no finner du stedene som tilbyr kanoutleie, muligheter for rideturer, utleie av sykler og andre aktiviteter. Turistkontoret har telefon 32 08 10 60.

Flott tur: Fra parkeringsplassen i Toviken er det drøy times gåtur inn til Iungsdalhytta.

Ål sentrum

Hvis man velger å kjøre tilbake til Ål sentrum, anbefales en stopp og en rusletur i sentrum.
Kulturhuset er så absolutt verdt et besøk. Her ligger Nesch-museet med en stor samling av den tysk-norske kunstneren Rolf Nesch. Du finner også en utstilling med rosemaling og galleri Syningen presenterer skiftende kunstnere. 

Ål kirke er vel kjent for sin rike utsmykking med en spesiell altertavle, prekestol og takmalerier.

En drøy kilometer vest for Ål ligger Hallingsdal feriepark med sine arkitekttegnede hytter og god plass til både bobiler og campingvogner. En svært populær aktivitet er stedets klatrepark.

Sentrum: Ta deg tid til en stopp også i Ål sentrum.

Få gode tilbud og praktiske råd

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere bloggposter

Messe

Salgsmesse Januar 2024

Salgsmessen i januar går av stabelen hos oss på Elverum Caravansenter helgen 11 – 14 januar. Vi har mange gode tilbud på bobil og campingvogn.

Les mer
Åpningstider

Åpningstider Julen 2023

Vi har åpent i romjulen, og her er våre åpningstider for hele julen 2023. Velkommen skal du være, vi håper å se deg!

Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få gode tilbud, turtips og praktiske råd for deg med bobil eller campingvogn

elverum caravansenter logo

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du disse.