campingvogner

Velg campingvogn etter behov

Facebook
E-post
LinkedIn

Forventningene til den aller første campingvogn-ferien er ofte høy. Uansett om du skal kjøpe campingvogn for å ha den på favorittplassen eller kjøre fra sted til sted, bør du tenke gjennom hvilke behov som skal dekkes.

Kjøper du ny campingvogn trenger du bare å tenke på hvilken størrelse på vogna som passer ditt behov og hvordan interiør og planløsning du ønsker. Kjøper du derimot brukt campingvogn er det viktig at du forsikrer deg om at vogna er i forskriftsmessig stand.

Hytte eller hytte på hjul

Campingvogna blir på mange måter som ei hytte – uansett om du forflytter deg fra sted til sted eller om du har fast plass i ferieparadiset ditt.

Omtrent halvparten av de som kjøper campingvogn for første gang kjøper for å kjøre rundt i Skandinavia eller nedover i Europa, mens den andre halvparten plasserer den på en fast plass. Det er gjerne de største vognene som blir brukt som hytter og blir kalt plassvogner. De færreste har også de bokstavene som skal til i førerkortet for å trekke de store plassvognene. Kjøper du en plassvogn – forsikre deg om at forhandleren kan kjøre den til plassen for deg, eller om du har noen som kan i bekjentskapskretsen.

Slik velger du campingvogna som passer ditt behov

Man kan fort bli forvirret av de mange ulike modellene og størrelsene som finnes på markedet. Våre beste tips er at du prioriterer planløsning og gode sengeplassløsninger.

Planløsningen

– Som førstegangskjøper bør du være opptatt av planløsningen i campingvogna. Passer den din familie? En barnefamilie vil for eksempel gjerne ha mulighet til å ha både køyer, dobbeltseng og et romslig kjøkken. Bruk gjerne god tid inne i vogna for å kjenne på hvordan det vil være å bo der. At både planløsning og interiør føles riktig er viktig for at du skal trives.

Du vil kanskje også lese: Kjøp bobilen som passer ditt bruk

Gode sengeløsninger

Er man to voksne har man kanskje ikke behov for veldig mange sengeplasser, men å ha muligheten til å reise sammen med f.eks. barnebarn er jo hyggelig. Antall sengeplasser avhenger også av om du ønsker en plassvogn eller en campingvogn som du skal kjøre rundt med og utforske nye steder. – En barnefamilie vil derimot være avhengig av å ha nok, og ikke minst gode sengeplasser til både store og små.

Sitteplasser, kjøkken og dusjløsning

Både antall sitteplasser, kjøkkenløsning og dusjløsning er viktig å ta stilling til. Skal du bruke campingvogna som hytte og har fast plass et sted er dette ekstra viktige elementer for å trives.

Her er også 8 viktige sjekkpunkter om du kjøper brukt campingvogn:

1)    Sjekk fukten

Fukt er campingvognens aller verste fiende. For at du skal bo behagelig og i godt inneklima må vogna være 100 prosent tett og holde fukten ute. Om selger ikke kan legge frem en nylig gjennomført fukttest fra en godkjent forhandler, bør du forlange dette.

2)    Sjekk utvendig og innvendig

Gå nøye gjennom vogna utvendig og sjekk om det finnes riper, bulker, om listene rundt vinduene er tette og at dekkene er gode.

Sjekk kjøkken og toalett nøye. Kjenn også etter om det lukter friskt eller innestengt. Ei vogn som har stått ubrukt over lengre tid er det vanskelig å bli kvitt den innestengte lukten i – lukten setter seg i møbler og tekstiler. Sjekk at takluke, rullgardin, åpning og stengning av vinduer, dører osv er i orden.

4)    Test alle funksjonene

La vannet renne gjennom kranene og toalettet. Sjekk kokeplater og gasstilførsel.

5)    Sjekk det elektriske

Sjekk alltid alle elektriske installasjoner. Ta også en titt på batteriet. Det skal ikke være oksydert rundt poolene.

6)   Forlang besiktigelsesrapport/servicerapport

Vogna skal ha vært godkjent ved den seneste besiktigelsen (service). På service blir alle viktige funksjoner kontrollert, og selger bør ha både denne rapporten og servicebok som dokumentasjon.

7)   Koble vogna til bilen

Det er samt å prøvekoble vogna på din egen bil. Da får du sjekket at alle lys og lamper fungerer som de skal. Samtidig får du testet håndbremsen, Rygg litt for å se om ekstrabremsen fungerer.

8)    Undersøk garantien

Det er alltid en fordel om det fortsatt er garanti på vogna som du skal kjøpe. I dag er det mange som selv importerer fra utlandet, og da er det ikke sikkert at garantien gjelder. Er vogna yngre enn fem år, bør det være garantitid igjen. Noen biler og vogner har lengre garanti, spør selger om dette

Få gode tilbud og praktiske råd

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere bloggposter

Messe

Salgsmesse Januar 2024

Salgsmessen i januar går av stabelen hos oss på Elverum Caravansenter helgen 11 – 14 januar. Vi har mange gode tilbud på bobil og campingvogn.

Les mer
Åpningstider

Åpningstider Julen 2023

Vi har åpent i romjulen, og her er våre åpningstider for hele julen 2023. Velkommen skal du være, vi håper å se deg!

Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få gode tilbud, turtips og praktiske råd for deg med bobil eller campingvogn

elverum caravansenter logo

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du disse.