– Innlandets største caravanforhandler

Tips før du vinterstenger campingvogna

Facebook
E-post
LinkedIn

Skal du ikke bruke campingvogna i vinter er det viktig at du tømmer alle slanger og tanker for vann, sjekker frostvæske, stenger vannpumpa og setter kranene åpne. Da har du gjort ditt for at campingvogna får en god overvintring, sier vår verkstedleder, Odd Berntsen.

Forbereder du ikke campingvogna godt foran vinteropplaget kan du få noen ubehagelige overraskelser når du åpner vogna igjen til våren.

Vann kan gjøre mye skade

Ved kuldegrader ekspanderer vann, og vannbeholdere vil kunne sprenges. Fjern derfor alt vann som kan fryse før kuldegradene kommer. I tillegg må fyrkjelen i sentralvarmeanlegget tømmes og du må måle hvor mange minusgrader vannet i sentralvarmeanlegget tåler. Fyll på mer frostvæske dersom det er for lite.

Noe må du gjøre

Det du må gjøre er å tømme ut vann fra slanger og tanker – husk også dusjen. Har du ikke da fått tømt ut vannet vil slangene fryse og ødeleggelsene inne i vogna kan bli store. Vi anbefaler at du blåser ut de siste dråpene av slangene. Det gjelder også dusjen. Til slutt stenger du vannpumpa og setter kranene åpne. Lad opp batteriet og ta av den ene batteripolen. Da vil ikke batteriet tappe seg for strøm og fryse i stykker.

I tillegg må du sjekke frostvæsken. Vogna må ha nok frostvæske til å greie vinter-temperaturene. Dette kan du enkelt gjøre ved å kjøpe en «tester» på butikker som har biltilbehør.

Andre ting er greit å gjøre

Andre ting som er greit å gjøre er å vaske godt, både utvendig og innvendig. Da blir det triveligere å åpne vogna igjen til våren. Vi anbefaler rengjøringsmiddel som er godkjent for campingvogner.

Skal vogna stå utendørs, bør du følge med så det ikke blir for mye snø på taket. Få vekk snøen så det ikke blir for stor belastning på vogna.

Unngå insekter og kondens

Det er ikke noe kjekt å få insekter og skadedyr inn i vogna. Tøm og vask kjøle- og matskap. Brødsmuler og gjenglemte søtsaker kan gjøre at du har vogna full av uønskete insekter eller smådyr senere. Rengjør godt over alt, også på badet.

Smør lister og låser

Om du i tillegg smører alle lister og låser før du setter bort vogna for vinteren, så bør du ha tatt de forhåndsregler som skal til for å greie deg godt i den kalde perioden. Listene rundt vinduene kan med fordel smøres med silikonspray, vanlig kjedespray til motorsykler og liknende fungerer på skruer og låseben, mens dørene kan smøres med vanlig låseolje.

Her er vår huskeliste før vinteroppbevaringen:

  • Tapp ut alt vann slik at det ikke fryser og rørene sprekker.
  • Vask vogna og bruk gjerne voks på utsiden hvis du kan det.
  • Sjekk frostvæskenivået
  • Lad opp batteriet og bytt olje (hvis det gjelder bobil).
  • Tøm og vask kjøleskapet, sett døra i luftestilling og gjør rent på toalett og bad.
  • Vask ut av skap og skuffer. La det være tomt og rent.
  • Gi både lister og låser smøring, da tåler de vinteren bedre.

Få gode tilbud og praktiske råd

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere bloggposter

Messe

Salgsmesse Januar 2024

Salgsmessen i januar går av stabelen hos oss på Elverum Caravansenter helgen 11 – 14 januar. Vi har mange gode tilbud på bobil og campingvogn.

Les mer
Åpningstider

Åpningstider Julen 2023

Vi har åpent i romjulen, og her er våre åpningstider for hele julen 2023. Velkommen skal du være, vi håper å se deg!

Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få gode tilbud, turtips og praktiske råd for deg med bobil eller campingvogn

elverum caravansenter logo

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du disse.