– Innlandets største caravanforhandler

verkstedgutta

Gjør bobilen klar for vinteropplag

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-post
Share on linkedin
LinkedIn

Nå haster det med å gjøre bobilen klar for vinteren. Med enkle grep gjør du bilen klar for en ny sesong, og forhindrer kostbare og unødige reparasjoner. Svein Berntsen har gode råd for hvordan du gjør bobilen klar for vinteropplag.

– Frost i vannsystemet kan bli et problem. Anlegget må være helt tomt for vann, og da holder det ikke å blåse i rørene. Da skal du i så fall ha gode lunger. Vi anbefaler at du bruker en skikkelig pumpe, så du er sikker på at det ikke finnes rester av fuktighet i anlegget, sier Berntsen, og legger til at du kan få kjøpt slik pumpe i butikken hos Elverum Caravansenter.

Frostskader er gjengangeren

Ifølge Svein Berntsen er frostskader den store gjengangeren.

– Hver eneste vår er det et rush av folk som har fått lekkasje i anlegget. Det er særlig dusj og andre kraner som har fått frostskader, og det er forholdsvis kurant å reparere. Men hvis det er kommet fuktighet i vegger og gulv, er det en langt mer kostbar og krevende operasjon. Det er enkelt å gardere seg mot dette, og konsekvensene kan bli store om du ikke tar deg tid til å gjøre denne enkle jobben skikkelig og grundig.

LES OGSÅ: Vinteren er på vei – tips før du vinterstenger campingvogna

Fukttest må gjennomføres

– Det er svært viktig at du passer på å følge serviceintervallene, og du at får gjennomført en fukttest en gang i året. Dette gjelder både campingvogner og bobiler. Det er viktig å merke seg at fukttester skal gjøres på et autorisert merkeverksted. Hvis du ikke er påpasselig med dette, vil garantien bortfalle med de økonomiske konsekvensene det medfører, sier Berntsen, og forteller at det ellers gjelder de samme tips for vedlikehold av boenheten som for en campingvogn.

Skift motoroljen

– Gammel olje kan være skadelig for motoren. Derfor anbefaler vi alle som skal sette vekk bobilen for vinteren å skifte motoroljen. Du må også passe på at frostvæsken tåler vintertemperaturene. Spesielt hvis bilen skal oppbevares utendørs. Batteri i bilen og bodelen bør vedlikeholds lades også. Gjerne en gang i måneden i 24 timer For eksempel. Det kan som kjent bli skikkelig kaldt her i distriktet, avslutter Svein Berntsen.

Få gode tilbud og praktiske råd

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere bloggposter

Nyhetssenter

Hvor tømmer du gråvannet?

Hvor skal gråvannet fra bobilen eller campingvogna tømmes? I naturen eller tømmestasjoner? Her er Miljødirektoratet sine anbefalinger.

Les mer
Messe

Endelig! Caravanmessen er tilbake

16.-19. september er det igjen klart for årets store begivenhet, Caravanmessen. 
Stedet er Norges Varemesse i Lillestrøm og Elverum Caravansenter er blant de mange utstillerne som deltar.

Les mer
Scroll back to top icon
festival banner

Opplev skandinavias mest ettertraktede danseband Live in Elverum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få gode tilbud, turtips og praktiske råd for deg med bobil eller campingvogn

elverum caravansenter logo

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du disse.