– Innlandets største caravanforhandler

Vintercamping i campingvogn kabe

Vintercampingens gleder

Facebook
E-post
LinkedIn

Rune Evensen fra Brumunddal er glad i hytta si. Den er nesten ny, hvit med innslag av rødt og sølv, og av typen Kabe. Fra september til sommeren ligger den trygt bak spikerforteltet på Sjusjøtunet Caranvansenter, midt i landets største hytteområde. Evensen og kona er der så ofte de kan.

– Vi har snekret et fortelt med planker og spiker. Det blir liksom et ekstra rom om vinteren. Når sommeren kommer, kobler vi bare vogna fra forteltet, og så reiser vi rundt. I sommer dro vi til Kroatia. Men det er vinteren som er ordentlig camping, sier Evensen.

Tåler kulde

Det tar bare tre kvarter å kjøre fra Brumunddal til Sjusjøen, og Rune Evensen og fru Benthe tar turen så ofte de kan. Annenhver helg, minst, romjul og nyttårshelg. Og påsken, såklart. Det eneste forbeholdet er temperaturen. De drar sjelden til fjells hvis det er meldt kaldere enn minus femten.
– Det er ikke fordi vogna ikke tåler kulda, den klarer 25 kuldegrader og mer til uten problemer, men det er ikke så mye å finne på utendørs når det blir for kaldt.

campingvogn tåler kulde

Godt tilrettelagt

Caranvansenteret er spesielt godt tilrettelagt for vintercamping. 350 vogner, masse folk, og alt som skal til for noen behagelige og avslappende vinterdager. Evensen ringer for eksempel et eget telefonnummer på torsdag kveld, så kommer han opp til ferdig oppvarmet vogn dagen etter.
– Jeg kjenner mange som bare bruker campingvogna om sommeren, men det er om vinteren de virkelig kunne ha glede av den. Det eneste er at du må dra til et sted hvor det er folk, et sted hvor det skjer noe. Tomme campingplasser nede i dalen kan bli langtekkelig i lengden.

Pass på frosten

Vi lurer på om vintercampingfolket har sine egne fjellvettregler.
– Campingvettregler? Pass på frostskader. Alt som er flytende må fjernes. Ellers fryser det i stykker. Vannet må tømmes skikkelig. Vi har en egen luftpumpe som vi bruker for å være helt sikre på at alt vannet er borte. Og så har vi med oss en ekstra, full flaske med propan, bare for å være på den sikre siden.

Rune Evensen og fru Benthe

Rune Evensen og fru Benthe

Få gode tilbud og praktiske råd

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere bloggposter

Messe

Salgsmesse Januar 2024

Salgsmessen i januar går av stabelen hos oss på Elverum Caravansenter helgen 11 – 14 januar. Vi har mange gode tilbud på bobil og campingvogn.

Les mer
Åpningstider

Åpningstider Julen 2023

Vi har åpent i romjulen, og her er våre åpningstider for hele julen 2023. Velkommen skal du være, vi håper å se deg!

Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få gode tilbud, turtips og praktiske råd for deg med bobil eller campingvogn

elverum caravansenter logo

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du disse.